Weesp Sport & Cultuurdag | zondag 29 september
Sun 29 Sep 2019 12:31

Weesp is niet alleen de stad van het water en de historische huizen en monumenten maar ook van de sport & cultuur. Naast de grote sportevenementen zoals de Vechtloop en de triatlon is er in Weesp een groot aanbod van sportclubs. Wellicht een nog groter aanbod is er in de kunst & cultuur in Weesp. Alles wordt samengebracht op 29 september. Dan wordt het aanbod van sport en cultuur gepresenteerd.

Alle sportverenigingen, ondernemende sportaanbieders, culturele organisaties en muziekverenigingen kunnen die dag hun activiteiten laten zien. Zo kan iedereen een keer een potje basketbal spelen, de turnsters in actie zien en een instrument bespelen.

De Weesper Sport- en Cultuurdag is gratis toegankelijk en wordt dit jaar gehouden op Sportcomplex Papelaan. Daar is in de zomer van 2018 een nieuwe openbaar sportveld en openbare beachvolleybalvelden aangelegd. Voor de culturele organisaties wordt zelfs de rode loper uitgerold: die loopt van het openbare veld naar het naastgelegen gebouw van de Koninklijke Harmonie de Adelaar. 


Presentatie van sport- en cultuurorganisaties
De Sport- en Cultuurdag wordt dit jaar georganiseerd door de buurtsportcoaches en de cultuursector. Er wordt een programma opgesteld en met 'blokken' gewerkt. Zo krijgen alle sport- en cultuurorganisaties de kans om zich 's ochtends of 's middags te presenteren. 


Kortom, zet zondag 29 september 2019 op de kalender en kom lekker sporten, bewegen, schilderen en muziek maken.