Nationale Molendag | 12 mei
Sat 12 May 2018 10:00

Zaterdag 12 mei is het weer Nationale Molendag. Dan zijn bijna alle molens in Nederland geopend voor het publiek. Natuurlijk doet Korenmolen De Vriendschap ook weer mee met het bakken van heerlijke molenpannekoeken. Thema dit jaar is: Bezoek de molenaar. Hij kan namelijk heel veel vertellen over de werking van de molen. De molenaars in De Vriendschap weten daarnaast ook veel leuke molenverhalen.

Ook dit jaar wordt extra aandacht besteed aan kleine kinderen, die molens vaak heel interessant vinden. Er is in de molen een speurtocht, waarbij zij de 10 molenmuizen moeten zoeken. Wie ze vindt, krijgt een gratis pannenkoek. Voor de grotere kinderen ligt een gratis molen-ontdekboekje klaar en aan de doetafel kan worden gekleurd of een windmolentje in elkaar worden gezet. De tafel bevindt zich in het pop-up pannenkoekenrestaurant naast de molen.

Er is nog een leuke wedstrijd. Wie het gewicht van de grote zak graan raadt krijgt een leuke prijs uit de molen.

Natuurlijk is ook de molenwinkel open. Daar is van alles te koop: naast het meel bakproducten, bakboeken, rijst, honing en koek. En alles is puur natuur! De vrijwilligers in de winkel geven antwoorden op alle bakvragen.

Molen en -winkel zijn open van 10 tot 17 uur. Toegang gratis.

Korenmolen De Vriendschap is te vinden aan de Utrechtseweg 11a in Weesp

Kijk voor meer informatie: www.weesperwieken.nl