Lunch en versnaperingen1. cafe het Helletje

Het gezellige cafe Het Helletje is al jaren een begrip in Weesp. Met terras aan het water van De Vecht is het hier geweldig vertoeven. Stap naar binnen voor een gewoon of speciaal biertje, heerlijke snacks uit eigen keuken of een praatje bij een kop koffie of thee. Uiteraard zijn er ook alocoholvrije dranken!

Dit cafe is de opstapplaats voor de welkom-in-weesp boot 'de Vuurlinie'. Voor de reguliere rondvaarten op dinsdag en zaterdag kun je online een kaartje kopen. In het cafe is ook een folder beschikbaar. Stap er gerust naar binnen voor meer informatie over de Vuurlinie.

 

   


2. Fort & restaurant Uit & Meer

Het Fort Uitermeer is een oud fort dat is opgenomen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en later de Stelling van Amsterdam. Het is gelegen op de oostoever van de Vecht, ten zuidoosten van Weesp bij het gehucht Uitermeer. 

Restaurant Uit & Meer is op het fort gevestigd. Met een prachtig terras aan het water en de grote steiger is het zomers een drukte van belang met bootjesmensen die hier even aanmeren voor een hapje en een drankje. 

Tijdens de Historische ontdekkingstocht zal de Vuurlinie een stop maken bij het restaurant en kun je na een kop koffie het fort eiland verkennen. 

 

   


3. Koffiecorner & Broodjeszaak 'T Hoekje

Lunchen doe je bij 'T Hoekje. Gelegen in het gezellige centrum van Weesp biedt de kleine en knusse lunchroom heerlijke huisgemaakte soep en een grote variatie aan verse broodjes. Met uitzicht op de brug en het historische stadhuis is dit na de lunch een prima vertrekpunt om het centrum van Weesp verder te ontdekken. 

    


4. ijsje van Nelis

Nelis' IJssalon is al jaren wijd en zijd bekend om zijn heerlijke ijs. Zowel regionaal als landelijk geldt Nelis als de nummer 1 ijssalon. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Hier wordt al die jaren hard voor gewerkt! Nelis' IJs wordt gemaakt volgens Nelis' geheime recept. Uiteraard worden alleen eerste klas producten op maat uitgezocht, gebruikt Nelis echte vruchten en wordt zelfs de room en boter gezocht, getest en geproeft. Nelis weet als geen ander hoe je lekker ijs moet maken. Het is uniek om te zien met hoeveel zorg en passie zij hun ijs maken, en dat proef je! 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens:
Stationsweg 13, 1382 AA Weesp
Telefoon: 0294-430922
www.helletjeweesp.nl

Route:
Café 't Helletje

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens:

Fort Uitermeer | Paviljoen Uit & Meer
Uitermeer 5, 1381 HP Weesp, Nederland
Telefoon: 0294 41 69 73
http://www.paviljoenuitenmeer.nl/

Route: 
Fort Uitermeer | paviljoen Uit & Meer

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens:

'T Hoekje
Nieuwstad 72, Weesp
Telefoon: 0294 269 501
Facebook 't Hoekje


Route:
'T Hoekje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Contactgegevens:
Nelis Ijssalon
Slijkstraat 41, 1381 AZ Weesp
Telefoon: 0294 412 285
http://www.nelisijssalon.nl/

 

Route:
Nelis Ijssalon