Rondvaart Moby Queen


Het is niet meer mogelijk deze rondvaart te boeken!


RONDJE WEESPER WATEREN MET DE MOBY QUEEN 

 

Elke zaterdag en zondag in juli en augustus 

2,5 uur varen op de Moby Queen en genieten van de historische omgeving, langs de gemeentegrenzen en omtrekken van Weesp. Veilig en comfortabel varen op de Moby Queen, volgens de richtlijnen van RIVM. Er is volop ruimte aan boord voor de 30 passagiers die per vaartocht worden vervoerd. Dat garandeert u een ruime plek op het zonnedek en buiten achterdek. Mocht het wat minder goed weer zijn, dan is er ook voldoende ruimte aan de tafels in de panoramasalon, ook voor de 1,5 meter afstand.

 

Arrangement in het kort

* 2,5 uur varen vanuit Weesp over de Vecht en via Smal Weesp terug.
* 2x koffie/thee met vers banketgebak bij vertrek.

 

KOSTEN

€ 25,00 per persoon incl. 2 consumpties en gebak. Een kaartje is alleen online te koop.

 

Wanneer

elke zaterdag en zondag in de maanden juli en augustus 2020.

 

2 afvaarten per dag
Vertrektijden: 10.30 uur en 14.00 uur vanaf de steiger van de VVW aan de Hoogstraat.  

 

Kijk hier voor meer informatie of het maken van een boeking

 

Programma

 

Welkom aan boord. Nadat de kapitein het sein heeft gegeven om te vertrekken wordt koers gezet richting de Vechtbrug van Weesp naast het fort Ossenmarkt. Terwijl u geniet van 2 koppen koffie/thee met vers banketbakkers gebak vaart u langs de grachtenpanden aan de Hoogstraat en de jachthaven van Weesp en al gauw komen de molens De Eendracht en Vriendschap in beeld. U zult versteld staan van het landelijk uitzicht en van de prachtige woonarken gelegen aan de oevers van Weesp. Nadat we de brug van Uitermeer zijn gepasseerd verlaten we het grondgebied van Weesp en gaan richting het karakteristieke Nigtevecht.

Bezienswaardigheden zijn o.a. het monument fort Hinderdam en het kasteel Zwaanwijck. Prachtige tuinen en landhuizen op de oevers van Nederhorst den Berg en Nigtevecht. Na het pontje van Nigtevecht komen we bij de brug met sluis van het Amsterdam Rijnkanaal. Na een vlotte overtocht op het Amsterdam Rijnkanaal gaan wij tegenover Driemond, stuurboord uit het water Smal Weesp op. Wat de naam al doet vermoeden: de schepen kunnen hier amper elkaar passeren. Na molen ’t Haantje komt de 1e brug van Weesp. U vaart langs de Herengracht en u herkent de sfeer van het Oude Amsterdam. Na de Zwaantjesbrug wordt door de kolk van de sluis gevaren en nadat de brugwachter de brug heeft geopend, draaien wij de Vecht weer op richting de steiger aan de Hoogstraat.