Bloembollenfestijn | Theetuin | 19-22 april
Fri 19 Apr 2019 10:00

Op 19, 20, 21 en 22 april is het jaarlijkse Bloembollenweekend in de Theetuin. Dan staat alles in het teken van deze prachtige bloemen en is de modeltuin een ware kleurenzee. De verrassende combinaties van bloeiende voorjaarsbollen met vaste planten trekt elk jaar weer  bezoekers uit het hele land.

Op het bastion van de vestingstad Weesp ligt de sfeervolle modeltuin verscholen. De faam van deze tuin is vooral ontstaan omdat de internationaal bekende bollenexpert Jacqueline van der Kloet voor de beplantingsplannen zorgt. Een wandeling door de modeltuin leidt langs een keur aan bijzondere bollen, planten, heggen en bomen.

Na de droge en zeer warme zomer van vorig jaar, komt alles weer in volle pracht op. De buxussen, die vorig jaar geveld zijn door de buxusmot, zijn vervangen door nieuwe  zijn planten (Osmanthus/Nandina/ Choisya) die ook weer een prachtige aanvulling zijn op de contouren van de tuin. Ook zijn er twee nieuwe soorten bijenbomen geplant. Er is een klein bijeninformatie centrum, over de bijenvolken op de schans van Theetuin en informatie over planten en bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen.

Alleen tijdens het Bloembollenfestijn kun je ook planten kopen bij de Theetuin. Verschillende kwekers uit het land bieden hun bijzondere planten en bollen aan. Zoals De Werkplaats uit Katwijk en Kwekerij Davelaar uit Woudenberg. Ook zijn er speciaal op pot gekweekte bolletje te koop. Dit jaar is er voor het eerste een theesommelier, met een speciale theeproeverij. Ook komt de mandenmaker weer met tuinmanden en tuinkorven.

De Theetuin met het Theehuis zijn deze vier dagen (Paasweekend) open van 10.00 tot 17.00 uur.  Het Theehuis serveert koffie, thee, taart etc. 

De Theetuin ligt aan de Ossenmarkt op nummer 34 in Weesp. www.theetuin.nl

De toegang is gratis.

Website: www.theetuin.nl
Facebook: Theetuinweesp