Orkest van de Vorige Eeuw; Generale repetitie in De Adelaar | 18-10
Fri 18 Oct 2019 16:00

Het Orkest van de Vorige Eeuw is klassiek symfonie-orkest met orkestleden, alle ervaren amateurs, van 70 jaar of ouder. Het is in 2017 opgericht naar aanleiding van een televisie uitzending van Podium Witteman.

Het orkest staat onder professionele leiding van Marien van Staalen. Het komt twee maal per jaar vier dagen bijeen ter voorbereiding van een nieuw programma dat ten gehore wordt gebracht in een concertzaal ergens centraal in het land. Dit najaar zijn we voor de repetities vier dagen te gast bij de Koninklijke Harmonievereniging De Adelaar in Weesp.

Het concert zal dit jaar op 20 oktober te horen zijn in de Cultuurkoepel te Heiloo, maar op vrijdag 18 oktober om 16:00 uur vindt de "generale repetitie" plaats in het gebouw van De Adelaar. Het orkest wil de bewoners van Weesp van harte uitnodigen deze openbare repetitie bij te wonen. 

Het is een aantrekkelijk programma met de ouverture Ruslan & Ljudmilla van Glinka, de Symfonie in C van Georges Bizet en enkele beroemde opera-aria's van o.m. Gounod, Mozart, Verdi en Dvorak.

Toegang is gratis.

Hou de website in de gaten voor meer informatie!