Sport en film festival | Wesopa | 6-9/11
Wed 06 Nov 2019 12:00

Sport is voor veel mensen de belangrijkste bijzaak in het leven en film is een van de mooiste media.
Genieten van je lievelingssport, geïntrigeerd door de raadsels van topsport of gewoon nieuwsgierig? In de sportfilms kun je het allemaal vinden. Want van 6 tm 9 november 2019 vindt de 2e editie van het Weesper sportfilmfestival plaats.

Geboeid raken door het verhaal van Maradona? Of meeleven met het afzien van de knechten in het wielerpeloton? Je verwonderen over het eindeloze perfectionisme van John McEnroe? Of over de bijzondere beslissing van de Finse bokser Olli Mäki die in 1962 om de wereldtitel streed? Het komt allemaal langs in de verschillende zalen van de City. Zoveel mogelijk vergezeld van een gesprek met een expert die nog iets aan de belevenis kan toevoegen. Daarna met een (sport) drankje je favoriete momenten terug halen. Je verbazen over hoe fanatiek andere Weespers met iets bezig kunnen zijn, dat je niet eens als een sport zag. En zo wijzer de City of Wesopa verlaten, dan je er als nietsvermoedende liefhebber binnen kwam. Het festival wordt omlijst met muziek, acts en een sportquiz op woensdagavond 6 november.

Er komt op de laatste avond een vrolijke talkshow waarin Weesper hun favoriete sportfragment laten zien, onder leiding van Pieter Tammens.

Kijk hier voor het hele programma