Weesp bevrijd


Het bezoek van de ca. 90 legervoertuigen aan Weesp is inmiddels een vast onderdeel van de bevrijdingsroute door het Gooi. Het konvooi passeert Verpleeghuis Oversingel waar Harmonie De Adelaar de stoet muzikaal begeleidt. In de lijn van het thema ‘Historisch Weesp’ zal het konvooi wat langer in Weesp blijven staan. Op de Herengracht is er volop gelegenheid de voertuigen te bekijken en te genieten van de festiviteiten. Voor de allerjongste bezoekers is er een kinderplein met springkussen.

Naast de voertuigen brengt 't Gooi Bevrijd maar liefst 4 buitenlandse oorlogsveteranen in de leeftijd van 93 tot 102 jaar. Zij worden door Burgemeester Bochove toegesproken en gehuldigd.
Tijdens de voertuigenparade op de Herengracht is er livemuziek met liedjes uit de tijd van weleer. Zo zingt Natasha Harper nummers van Vera Lynn, haar vader Paul zingt o.a. nummers van George Formby en Steven Howell is de “Frank Sinatra” uit de jaren ’40.
Op de varende Welkom-in-Weesp boot de Vuurlinie speelt coverband 'Plan B' songs van o.a. de Andrews Sisters. 

Het konvooi vertrekt rond 14.00 uur maar dan gaat de Weesper horeca pas goed van start. Op het horecaplein voor de Laurentiuskerk voorzien zij bezoekers van een hapje en drankje.
DJ-Rob verhoogt de gezelligheid met een variatie van oude en nieuwe muziek. Twee leuke bands betreden gedurende de middag het podium. 
De Weesper coverband Twilight Hangout' speelt klassieke en moderne rocknummers zoals Melissa Etheridge. De 8-mans formatie 'Friends' heeft een swingend repertoire van soul tot pop en van disco tot Latin. 
Onder voorbehoud van bevestiging ontvangt Weesp als grande finale rond 18.15 uur de cast van Allo Allo.

GEGEVENS

Adres: Herengracht, Weesp.
Wanneer: zaterdag 6 mei
Tijd: van 12:00 tot 19:00 uur

Organisatie: 


* voertuigen: Het Gooi Bevrijd
* horeca: Toeters & Bellen | 't Helletje | De Heksenketel | 't Heertje | Aaltje
* communicatie: Weesp marketing
* muziek: Ferreira muziek


  

Waarom in Weesp


'Het Gooi Bevrijd' heeft ervoor gekozen om niet alleen door Weesp te rijden, maar ook om er langer te blijven. Want Weesp biedt alles om een mooi feest te maken!

De combinatie van stadse allure en gemoedelijke gezelligheid, het historische centrum met de vele oude straatjes, monumenten en mooie winkels bekoort elke bezoeker, of je hier nu woont of dat je van buiten Weesp komt. 

Op 6 mei kun je ervaren dat jong en oud zich in Weesp kan vermaken. Kom dus massaal naar de Herengracht en vier het feestje met ons mee!

 

Programma Bevrijdingstoer

 
12:00 – 12:30 uur |
Intocht en aankomst konvooi van 90 oorlogsvoertuigen

De route:
Het konvooi benadert Weesp vanaf Muiden.

Het rijdt via de Herensingel, M. Nijhoffstraat en J. Tooropstraat via de Pr. Irenelaan langs Casparus en de Rabobank en buigt vervolgens links af naar de CJ van Houtenlaan. De stoet slaat rechtsaf naar de Hugo de Grootlaan om de bewoners van Oversingel te begroeten. Harmonie De Adelaar zal zo rond 12 uur het konvooi muzikaal begroeten.

De stoet zal een rondje rijden en weer uitkomen op de CJ van Houtenlaan om vervolgens via de Groeneweg en Breedstraat de Nieuwstraat op te draaien om via het Binnenveer op de Herengracht te komen.

12:00 - 14:00 uur |
Muzikale begeleiding op de Herengracht
- Mrs. Natasch Harper zingt Vera Lynn,
- Paul Harper zingt o.a. George Formby
- Steven Howell, ook wel de “Frank Sinatra” uit de jaren ’40
- Plan B, de Weesper 'Andrews Sisters' vanaf de varende boot de Vuurlinie.

Verder is er een kinderspeelplaats met springkussen en op het horecaplein kun je terecht voor een hapje en drankje.

13:00 uur | 
Huldiging van 4 oologsveteranen door Burgemeester Bochove

14:15 uur |
vertrek van het konvooi en start van het horecaprogramma.

 


 

Programma Horecaplein

 
Het plein voor de Laurentiuskerk vormt een mooie locatie voor de voortzetting van de festiviteiten. Het horecaplein voorziet vanaf 12 uur in een hapje en drankje. De live-muziek van 2 bands en onze Weesper DJ-Rob zullen vanaf 14.00 uur zeker bijdragen aan de gezelligheid op het plein.

 

Horecaprogramma

14.15 uur |  DJ-Rob draait oude en nieuwe muziek

14.45 uur |  - optreden
coverband Twilight Hangout speelt oude en nieuwe rocknummers  

15.15 uur | DJ-Rob

16:00 uur | - optreden
de 8-mans formatie 'Friends' heeft een swingend repetoire van soul tot pop en van disco tot Latin: voetjes van de vloer!!

16.30 uur | DJ-Rob 

17:15 uur | - optreden
wordt het 'Friends' of 'Twilight Hangout'?

17:30 uur | DJ-Rob

18:15 uur | - optreden
ontvangt Weesp de cast van Allo Allo ?

 

 

Eten & drinken