Weesp bevrijd


Het bezoek van de ca. 90 legervoertuigen aan Weesp is inmiddels een vast onderdeel van de bevrijdingsroute door het Gooi. Het konvooi passeert Verpleeghuis Oversingel waar Harmonie De Adelaar de stoet muzikaal begeleidt. In de lijn van het thema ‘Historisch Weesp’ zal het konvooi wat langer in Weesp blijven staan. Op de Herengracht is er volop gelegenheid de voertuigen te bekijken en te genieten van de festiviteiten. Voor de allerjongste bezoekers is er een kinderplein met springkussen.

Naast de voertuigen brengt 't Gooi Bevrijd een aantal buitenlandse oorlogsveteranen mee in de leeftijd van 93 tot 102 jaar. Zij worden door wethouder Heijstee toegesproken en gehuldigd.
Tijdens de voertuigenparade op de Herengracht is er livemuziek met liedjes uit de tijd van weleer. Zo zingt Natasha Harper nummers van Vera Lynn, haar vader Paul zingt o.a. nummers van George Formby en Steven Howell is de “Frank Sinatra” uit de jaren ’40. Op het terras van de horeca kan een kopje koffie of thee worden gedronken met een Weespermop.

Het konvooi vertrekt rond 14.00 uur maar dan gaat de Weesper horeca pas goed van start. Op het horecaplein voor de Laurentiuskerk voorzien zij bezoekers van een hapje en drankje en de muziek wordt verzorgd door de super coverband Dreamcast.

Dreamcast heeft maar één doel voor ogen en dat is dat jij van hun optreden geniet. Of dat nu is met 70's/ 80's Disco, Nederlandstalig, Rock, Wals of happy Hardcore!? Het maakt hen niets uit, zo lang het dak er maar af gaat!

GEGEVENS

Adres: Herengracht, Weesp.
Wanneer: zondag 6 mei
Tijd: van 12:00 tot 19:00 uur

Organisatie: 


* voertuigen: Het Gooi Bevrijd
* horeca: Toeters & Bellen | 't Helletje | De Heksenketel | 't Heertje | Aaltje
* communicatie: Weesp marketing
* muziek: Dreamcast


  

Waarom in Weesp


'Het Gooi Bevrijd' heeft ervoor gekozen om niet alleen door Weesp te rijden, maar ook om er langer te blijven. Want Weesp biedt alles om een mooi feest te maken!

De combinatie van stadse allure en gemoedelijke gezelligheid, het historische centrum met de vele oude straatjes, monumenten en mooie winkels bekoort elke bezoeker, of je hier nu woont of dat je van buiten Weesp komt. 

Op 6 mei kun je ervaren dat jong en oud zich in Weesp kan vermaken. Kom dus massaal naar de Herengracht en vier het feestje met ons mee!

 

Programma Bevrijdingstoer

 
12:00 – 12:30 uur |
Intocht en aankomst konvooi van 90 oorlogsvoertuigen

De route:

Het konvooi benadert Weesp vanaf Muiden via de Lange Muiderweg.
Straten die worden aangedaan zijn:
- Ossenmarkt
- Waagplein
- Nieuwstad
- Groeneweg
- Pr. Irenelaan
en uiteindelijk de Herengracht.

Harmonie De Adelaar staat net als verleden jaar bij zorgcentrum Oversingel.

12:00 - 14:00 uur |
Muzikale begeleiding op de Herengracht
- Mrs. Natasch Harper zingt Vera Lynn,
- Paul Harper zingt o.a. George Formby
- Steven Howell, ook wel de “Frank Sinatra” uit de jaren ’40

Verder is er een kinderspeelplaats met springkussen en op het horecaplein kun je terecht voor een hapje en drankje.

13:00 uur | 
Huldiging van de oologsveteranen door wethouder Heijstee.

14:15 uur |
vertrek van het konvooi en start van het horecaprogramma. 


 

Programma Horecaplein
12.00 - 19.00 uur

 
Het plein tussen de Laurentiuskerk en Toeters en Bellen vormt een mooie locatie voor de voortzetting van de festiviteiten. Het horecaplein voorziet vanaf 12 uur in een hapje en drankje.  

Expositie Historische Kring
12.00 - 14.00 uur