Escaperoom


KINDERFEESTJES OP FORT UITMEER

Op het prachtige terrein van Fort Uitermeer te Weesp, vind je het sfeervolle Plofhuis. Een groene evenementenlocatie voor teambuilding, vergaderingen, bedrijfsuitjes alsook familie-uitjes en kinderfeestjes. 

 

ESCAPE ROOM EXPERIENCE | HET KANON

Majoor Kluns heeft jullie hulp nodig! Hij moet een testschot maken met het kanon in Plofhuis 3, maar alle materialen die daarvoor nodig zijn zitten achter slot en grendel! En majoor Kluns doet zijn naam eer aan, want hij is zo klunsig dat hij alle sleutels en codes kwijt is… Helpen jullie de majoor met het op tijd vinden van de codes en de sleutels voordat het uur voorbij is?

Het Kanon is een escape room experience. Dit betekent dat je tijdens je kinderfeesjte allerlei puzzels en raadsels moet oplossen, net als in een “echte” escape room. Alleen bij het kanon hoef je niet uit de kamer te ontsnappen, het doel is dat je het kanon afschiet.De ruimte wordt dus niet afgesloten!

 

KINDERFEESTJE


Het kanon kun je doen tijdens je kinderfeestje. Majoor Kluns ontvangt jullie dan eerst met een klein verhaaltje over het kanon en het plofhuis waarna jullie de voormalige “munitiewerkplaats” betreden waar het levensechte kanon staat. Hier krijgen jullie een uurtje de tijd om alle materialen te vinden voor het testschot. Als het schot is gelost, gaan we nog even naar de “officiersmess” (lees: keuken) waar jullie een lekker glaasje limonade krijgen en chipjes. Tot slot is er natuurlijk voor iedereen nog het bijzondere kanonniers-brevet.

 

HANDIG OM TE WETEN

 • Het Kanon is inclusief begeleiding, limonade en chipjes (en koffie of thee voor de ouders)
 • Wij adviseren het Kanon te doen van 10 tot 14 jaar, overige leeftijden in overleg
 • Het Kanon kost € 12,50 per kind (met een minimum van € 87,50)
 • Het Kanon is geschikt voor 5 tot en met 10 kinderen
 • Het Kanon is te boeken op woensdagen, zaterdagen en zondagenDuur
 • Het Kanon duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten inclusief uitleg en een glaasje limonade.

 

Informatie

Patricia Nederbragt-Lammers
0294 - 700 202
 
Adres
Plofhuis 3, Uitermeer 3, 1381 HP Weesp
 

 

 

ANDERE KINDERFEESTJES

In combinatie met de escaperoom kun je een aanvullende activiteit kiezen

 • Defender challenge, je behendigheid testen bij dit stoere kinderfeestje

  Je rijdt op een uitdagend parcours achter het Plofhuis.
  Eerst doe je een klein oefenrondje op de straat om te kijken hoe het stuurwiel werkt. Vervolgens gaan jullie één voor één het parcours over met de mini Landrover Defenders. 
  We rijden altijd met 2 of 3 auto’s tegelijkertijd, niet ieder kind krijgt dus zijn eigen auto (dit o.a. vanwege de grootte van het parcours).

 

 • Plofhaar, krijg een plofkapsel net zoals de soldaten die vroeger in het Plofhuis werkten.

  Plofhaar kan je natuurlijk alleen krijgen in het Plofhuis! Vroeger werd er namelijk munitie (kogels, buskruit) bewaard in het plofhuis. En als dit zou ontploffen, dan hadden de soldaten ook plofhaar. Dus ga terug in de tijd en meet dit bijzondere kapsel aan! Met een grote blaasmachine blazen we allemaal lucht in je haar voor “coupe ontploft”!

  | Meer info over Plofhaar

 

 • Speurtocht, lekker buiten speuren

  De speurtocht is buiten op het terrein van Fort Uitermeer. Majoor Kluns geeft jullie een speurboekje mee, een pen en een kompas (deze mag je natuurlijk houden). Met deze materialen ga je door middel van het oplossen van diverse puzzels op zoek naar allerlei plekjes die terug te zijn op foto’s in het speurboekje. Wij vragen de begeleiding van minimaal één volwassenen tijdens de speurtocht. Als je het codewoord hebt gevonden, kun je de munitiekist in Plofhuis 3 openen waar je nog een verrassing in vindt!

  Meer info over de speurtocht