gezondheid / zorg


Gezondheidscentrum Weesp

Het gezondheidscentrum staat in de kern van Weesp. Binnen het Gezondheidscentrum werken verschillende zorgverleners nauw samen: apotheek, huisartsen, fysiotherapie, haptotherapie, mensendieck, Margrit I.E. Frenzel voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen, Vivium thuiszorg, diëtiste, een dependance van Tergooi Ziekenhuizen en de Jeugdgezondheidszorg.

Adres: C.J. van HoutenLaan 1a t/m 1m, 1381 CN Weesp

Zie voor informatie over de zorgaanbieders de website: zorgaanbod


Huisartsen

Kijk voor meer informatie op de website: huisartsen Weesp


Dringend hulp nodig

Voor dringende gezondheidsproblemen kunt u ’s avonds, ’s nachts en in het weekend de huisartsenpost bellen. Het telefoonnummer is: 088-1309600.

https://huisarts.praktijkinfo.nl/pagina/148/huisarts-in-avondnachtamp-weekend-uren/

Dienstapotheek

De Dienstapotheek is de apotheek die open is op zon- en feestdagen Deze apotheek gaat op werkdagen open om 17.00 uur en sluit op werkdagen om 08.00 uur. Kan een medicijn niet wachten tot de volgende werkdag dan is het hier te halen: Op het terrein van Tergooi Ziekenhuizen Blaricum (afslag 8 van de snelweg richting Amersfoort). 

https://www.dienstapotheek-gooi.nl/


Maatschappelijk werk

Versa Welzijn kan jongeren, volwassenen en senioren informatie geven en helpen met vragen en problemen op het terrein van (familie)relaties, opvoeding, schulden / financiën, werk, opleiding, wonen, gezondheid, discriminatie, integratie en nog veel meer.

De hulp zal vaak individueel zijn, in de vorm van gesprekken, informatieverstrekking, het geven van adviezen of hulp bij het invullen van formulieren of schrijven van brieven.

Het algemeen maatschappelijk werk biedt naast individuele gesprekken ook relatie- en gezinsgesprekken. Daarnaast is er een aanbod van gespreksgroepen en cursussen. Als wij u niet verder kunnen helpen, dan zorgen wij ervoor dat u wordt verwezen naar de juiste organisatie of instantie.

Meer informatie zie de website: Versa Welzijn

 

Praktijk voor lichaam

Body Stress Release

Volop genieten van het leven. Lekker sporten, zonder ongemak reizen, genieten van festivals. Wil je wel maar houdt je lijf je tegen?Ervaar je bijvoorbeeld pijn, kramp en ongemakken bij wat je doet? Herstel je minder snel of blijft die blessure maar opspelen? heb je vage onverklaarbare klachten of heb je geen rust, voel je je lusteloos en moe? Dan kan je last hebben van vastgezette spanning (bodystress) in je lijft. Body Stress Release kan je dan helpen.

Contact:

Annette Vermeulen en Bjorn van der Ree
Ossenmarkt 42a, Weesp
06-1868 7227

Kijk voor meer informatie op de website: Body Stress Release

 


Klassieke Homeopathie

Je prikt je vinger, er vloeit een druppeltje bloed, maar daarna geneest het wondje zich spernsle. Het bewijs van ons zelfgenezende vermogen. Homeopathie timuleert dat proces en kan uitkomst bieden bij alle soorten klachten.

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze waardoor je gezond kan worden of blijven. Het werkt voor jong en oud en haalt het beste uit jezelf!

Contact:

Monique Meereboer
Oudegracht 55, 1381 CH Weesp
0294-484 417

Kijk voor meer informatie op de website: Homeopathie Meereboer