Theaters


Theaterpand Weesp

Theaterpand Weesp is de thuisbasis van Jeugdtheaterschool Zone 1380. Maar Theaterpand Weesp is naast een jeugdtheaterschool ook een try-out theater voor cabaret en muziekvoorstellingen. Van nieuwe tot gevestigde namen komen try-outen dit seizoen. De vernieuwde theaterzaal is klein maar fijn: er passen 65 mensen in de zaal en er is een gezellige foyer.

Voorstellingen:

Voor 2017/2018 staan er weer leuke en inspirerende voorstellingen op het programma. De agenda staat op deze site en hangt aan de gevel van het Theaterpand.


 

 
   Contact


Theaterpand Weesp

Herengracht 39, Weesp

Kijk voor meer informatie op de website: 

www.theaterpandweesp.nl


City of Wesopa

City of Wesopa is een middelgrote combinatie van bioscoop en theater. Het gebouw heeft de status gemeentelijk monument. In het pand werd op 14 oktober 1948 de gelijknamige bioscoop geopend. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog hadden de Weespers behoefte aan vertier, omdat men zo lang verstoken was geweest van de nieuwste (vooral Amerikaanse) films.

Door de intrede van de televisie sloot Wesopa haar deuren en kwam uiteindelijk leeg te staan. Het Filmhuis Weesp had eind jaren 80 het plan opgevat in Weesp een theater te beginnen, waar zowel film, muziek als toneel te zien zou zijn. Er werd uiteindelijk toestemming verleend door de Gemeente Weesp om het gebouw daarvoor te gebruiken. Door de inzet van de vele vrijwilligers en sponsors ontstond een klein theater en ging het nieuwe Theater ‘City of Wesopa’ in 1991 van start. Nu zijn er jaarlijks (met minimale overheidssubsidie) zo tussen de 80 en 120 voorstellingen, een groot deel voor kinderen.

Voorstellingen:

Ook in de zomer zijn er nog diverse jeugd- en filmvoorstellingen. De agenda staat op deze site, op de site van Wesopa en hangt aan de gevel van het theater.

 

 
   Contact


City of Wesopa

Herengracht 23, Weesp

Kijk voor de Wesopa agenda op de website:  

www.wesopa.nl